MacBook Pro ekstremno spor?!
Posted: 15 August 2013 09:41 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

MacBook Pro mid 2010 (.(JavaScript must be enabled to view this email address) / 4Gb)sam nabavio nov jos te iste godine da bi se zena koristila njima a meni bio backup masina za ne daj boze. I tada sam primetio da nije nesto narocito brz cak i kada radi samo Firefox ili recimo Safari (da ne mislite da je do browsera) ali kako ja ne radim na njemu nisam obracao preterano paznju…

Sada sam evo na odmoru i ne mogu da verujem da je moj iMac, late 2009 (.(JavaScript must be enabled to view this email address) / 8Gb) besna masina naspram ove kante sa kojom nesto ocigledno nije u redu!

Sinoc sam uradio sledece: reset SMC-a, PRAM-a, uradio repair permissions-a, digao sistem u safemodu (kazu da se obrise cache) medjutim nista.

Guglao sam malo i svi manje vise kazu da je sve to znak da ce hard da rikne ili neki kazu da se doda jos memorije. Inace ako nesto znaci, Hitachijev hard je u njemu od 500 giga i kada se komp digne malo ostrije, pa cak i laganije zna da se cuje udaranje glave (ono poznao steckanje).

Koji bi vas savet bio?!

Ja se nesto razmisljam da uzmem neki SSD pa da li mozete da preporucite neki (od oko 180-256Gb)?!

Hvala 😊

Post edited by: drNele, at: 2013/08/15 09:56

Profile

Posted: 15 August 2013 10:38 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Hard te zajebava sigurno. Ako ćeš na SSD, moja preporuka ti je Crucial M4 - 128 GB model ima 500+ MB za čtanje i prebacuje 200 za upis, 256 isto ima čtanje, ali je i pisanje jojš nešto brže. Dodatak na skupoću je da nema osjetnije degradacije performansi vremenom.

Takođe, Intel bi trebao biti sigurna opcija. Preporučuju ljudi i Smasung PRO seriju…

Pozdrav.

Djole

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 07 September 2013 03:14 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Prvo obavezno uradi backup podataka, i nabavi novi hdd ili ssd. To ‘skljocanje’ je zvuk parkiranja glave diska zbog ‘sudden motion’ senzora koji stiti disk od ostecenja usled nagle promene polozaja ili pada racunara. Disk je verovatno na izdisaju pa sporo radi. OCZ, Intel, Samsung, sta god nadjes ovde sve je bolje od HDD-a i daleko brze, i obavezno stavi 8GB memorije bices zadovoljan.

Signature 

 http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu 

Profile

Posted: 13 October 2013 11:50 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Samo da javim da je uz pomoc iDoktora uspesno ugradjen novi intel SSD i masina je prosto poletela 😊

Totalno sam sludjen koja je to razlika… dodje mi sada da ugradim SSD u sve uredjaje po kuci!

Profile

‹‹ iMac 27’ 2011 dvd drive      Adapter za ram ››