< 1 2
2 of 2
Apple sa Intel procesorom
Posted: 08 January 2006 07:50 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  131
Joined  2005-05-05

ok…ti mora da se salis.
stvarno mi je zao za vreme tj. zenu ili dete ali ajde sad na temi za prelazak na intel procove.to je licna odluka.
ka mislim da ono sto ljudi preskacu je pitanje brzine, mislim da ce se dobiti veliko ubrzanje samoh operativnih sistema i to je bio prvi komentar kada je neko dobio developer masine u ruke.
optimizacija koda? definitivno se slazem ali kakve to ovde ima veze? ostaju mac masine menja se proc platforma je jos zatvorena i u vlasnistvu apple.
mislim da si stvarno promasio temu.

Profile

Posted: 08 January 2006 09:44 AM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Kako se MWSF približava, sve nekako tripujem da tamo neće biti ništa od Intel Mac-ova. Ili ako i bude, biće samo predstavljeni, a nedostupni još mesec i pol - dva. Ne pitajte me zašto ovako mislim, jednostavno ‘javlja mi se’ 😊

Profile

Posted: 08 January 2006 12:36 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  141
Joined  2005-07-17

Shto se mene tiche imaju josh tu nedelju dana da predstave ‘inteliziranog’ meka.
Poshto moram da pravim kutjnu mrezhu, a izabrao sam Mac Mini za servere (yep! savrshena mala mashina za build server + josh jedan za interni web server, uz par FW diskova); i josh barem jedan iMac za mog dizajnera.
I nikako da krenem u nabavku, stalno chekam na tog Intela. Daklem, ako ne predstave Intela sledece nedelje, ja ga i ne kupujuem u doglednom periodu, PPC ce zavrshiti posao.

Signature 

> Apple fanboy - a person who bought a Mac before you did.

Profile

Posted: 08 January 2006 01:24 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  131
Joined  2005-05-05

pa sigurno da se mesec dana ili vise nece pojaviti kod nas naravno.
sto se tice amerike druga je prica a evrope izmedju.u svakom slucaju smo poslednja rupa na svirali :( damn it!

Profile

Posted: 09 January 2006 02:42 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

ok…ti mora da se salis.

Ne salim se uopste…

stvarno mi je zao za vreme tj. zenu ili dete ali ajde sad na temi za prelazak na intel procove.to je licna odluka.

Slazem se…

mislim da ono sto ljudi preskacu je pitanje brzine, mislim da ce se dobiti veliko ubrzanje samoh operativnih sistema i to je bio prvi komentar kada je neko dobio developer masine u ruke.

Ceo moj post se i bavi pitanjem brzine…

optimizacija koda? definitivno se slazem ali kakve to ovde ima veze? ostaju mac masine menja se proc platforma je jos zatvorena i u vlasnistvu apple.

Sve jedno je da likodiras za jedan op. system ili za neki drugi ili za oba i u kom programskom jeziku radis…Svaki kod mora da se optimizuje /u nedostatku bolje reci/ da bi aplikacija radila brzo, efikasno, koristila sto manje systemskih resursa uz sto vecu produktivnost itd…

mislim da si stvarno promasio temu.

Ne bi reko…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 10 January 2006 12:24 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

hulja wrote:

pa sigurno da se mesec dana ili vise nece pojaviti kod nas naravno.
sto se tice amerike druga je prica a evrope izmedju.u svakom slucaju smo poslednja rupa na svirali :( damn it!

Kad kažem ‘nedostupne’, baš na to i mislim NEDOSTUPNE svima (osim odabranima); od Amerike, preko Evrope, do Srbije. To i nije ništa novo za Apple, slično je bilo i sa Minijem i još par mašina, mrzi me sada da kopam i tražim koje su bile.

Profile

< 1 2
2 of 2