‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›
5 of 8
Nov iMac? Da ili Ne?
Posted: 23 September 2009 08:06 PM   [ # 61 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Pošto sam poslije posla morao do grada, odlučo sam se na brzinu da svratim do Galerije 12, ne bi li dobi okoju informaciju glede problema sa flek(ic)ama na ekranu ljubimca.

Situacija je slijedeća - zamijeniće mi ekran. Dogovorio sam se sa čovjekom da mu pošaljem sliku deformacije, što kaže da je dovoljno, a ako nije, spakovaću se sa mašinom i otići do njih. Mašina ne mora da bude kod njih dok ekran ne stigne, već kad stigne ekran ja odnesem mašinu i mašina tamo provede samo dok se ekran ne zamijeni.

Ovi naši kažu da mijenjaju ekrane u garanciji i da Apple care kupljen vani važi, mada se može desiti da traže račun kao proof of purchase za Apple Care…

Vratiše mi vjeru u Apple, koja je malčce bila poljuljana, ali i dokazaše na određeni načn da je, barem ovaj tip problema, ako već ne i svi ostali, samo pitanje stručnosti i volje onoga koji radi u Apple shop-u, centru, ...

Mada opet, da mi nisu rekli da će mi zamijeniti ekran, otišao bi tamo i uzeo im MacPro-a što stoji do vrata… :evil: :evil: :evil:

A sve mi se čni da će MacPro uskoro da sleti kod mene…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 23 September 2009 11:07 PM   [ # 62 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

castor wrote:

i da Apple care kupljen vani važi, mada se može desiti da traže račun kao proof of purchase za Apple Care…

Da ponovimo još jednom, da budem siguran da sam razumeo i da ispravno prenosim ljudima 😊

AppleCare obezbeđuje garanciju u Srbiji i onima koji nemaju fiskalni račun…odnosno, dovoljno je posedovanje samo AppleCarea, a eventualno se može tražiti račun o kupovini AppleCarea, kao dokaz vlasništva nad istim? A šta je sa AppleCareovima kupljenim na eBayu za manje para od onih po kojima ih Apple Store prodaje? Tu se može odštampati račun da ti je neki Joe iy USA prodao AppleCare, tačnije samo šifru i to je to?

Profile

Posted: 23 September 2009 11:10 PM   [ # 63 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

@dachaz - bukvalno je hrčak došao glave tvoj iMacu… :D :D

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 24 September 2009 10:26 AM   [ # 64 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Mario wrote:

AppleCare obezbeđuje garanciju u Srbiji i onima koji nemaju fiskalni račun…odnosno, dovoljno je posedovanje samo AppleCarea, a eventualno se može tražiti račun o kupovini AppleCarea, kao dokaz vlasništva nad istim?

Tako je…

Mario wrote:

A šta je sa AppleCareovima kupljenim na eBayu za manje para od onih po kojima ih Apple Store prodaje? Tu se može odštampati račun da ti je neki Joe iy USA prodao AppleCare, tačnije samo šifru i to je to?

A za ovo nemam pojma. Pitaću ih kad ih vidim ili čujem…

Post edited by: castor, at: 2009/09/24 12:27

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 24 September 2009 05:46 PM   [ # 65 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

samo da vidite sta se desava kad crkne GPU na belom 24’ iMacu…

kod mene nije bas tako drasticno ali nije ni daleko od ovoga - posle nekog vremena ceo iMac se zamrzne, tacnije grafika prestane da se osvezava na ekran a kursor se pretvori u spinning beachball… dok npr. muzika iz iTunesa nastavi normalno da radi. U stvari sve nastavi da radi osim grafičkog dela OS-a….

i da, meni se lini da se tu memorija pregrejala i prsla, pre nego sam GPU… mada mu dodje ista :D

jedini nacin da nastavite da koristite racunar je bez Quartz Extrema što vam stvarno u životu ne treba !!! jer je to pravo mučenje :(

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 24 September 2009 11:49 PM   [ # 66 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

Gde pobeze pokretac teme :laugh:  Nije valjda odustao od iMac-a?:lol:

Post edited by: vladans, at: 2009/09/24 23:50

Profile

Posted: 25 September 2009 11:34 AM   [ # 67 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  245
Joined  2008-08-26

Pokretač teme je bio pijan protekla 3 dana, jer mu žena nije trenutno u Srbiji. :laugh:

Definitivno sam odustao od kupovine iMac-a, bar dok Apple zvanično ne prizna da problem postoji ili da je postojao i da je rešen.
Vidim da ovde niko nema problema sa 20’ mašinama, pa sam razmišljao ipak da ga kupim, ali juče mi drugar koga nisam video neko vreme kaže da se na belom iMac-u (nemam pojma koja je mašina u pitenju, ali znam da je Intel) od njegove bivše devojke, pojavilo nekoliko žutih fleka.
Tako da nov iMac definitivno ne kupujem, bar ne još neko vreme.

Profile

Posted: 25 September 2009 11:43 AM   [ # 68 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Ja sam imao dve 17ice sa GMA950, jedna vise nije kod mene, obe rade bez greske… stoznamja…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 25 September 2009 12:08 PM   [ # 69 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Mac Doole wrote:

Tako da nov iMac definitivno ne kupujem, bar ne još neko vreme.

Treba da izbace nove iMacove ovih nedelja - dok to dođe, pa dok sačekaš da poprave prvu standardno defektnu generaciju… načekaćeš se.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 26 September 2009 01:44 AM   [ # 70 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Mac Doole wrote:

kaže da se na belom iMac-u (nemam pojma koja je mašina u pitenju, ali znam da je Intel) od njegove bivše devojke, pojavilo nekoliko žutih fleka.

Beli Macovi su bili novi pre 3 godine 😊

Profile

Posted: 26 September 2009 07:17 PM   [ # 71 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  55
Joined  2009-01-11

ja sam uzeo iMac24’ u januaru ove godine. imam hleke, ne ogromne, ne strasne, kao da je usla prasina u displej.
uskoro cu ga dati u servis, oni ce promeniti ceo displej i mirna Backa.
nije nijednom zab’o, cesto ga ostavim preko noci da skida nesto, a leti je njemu prijatnije od mene (nemam klimu). 😊 stvarno, nemam problema sa temperaturom u njemu.
cinjenica da bi svi mi ovde uzeli MacPro pre iMac-a, ali isto je cinjenica da smo jedva nakrpili kintu za iMac a kamoli za Pro.
ako kupis Apple masinu koja je vec preskupa za nase uslove, dodaj manje od 200jura pa kupi (ako ides u inostranstvo ili kazi nekome da ti kupi) AppleCare.
tako da mi je iMac najbolja investicija ikada (+kada krenem na fax, sam ce se isplatiti). 😊

Profile

Posted: 26 September 2009 10:07 PM   [ # 72 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

To su dve razlicite stvari - prasina i fleke. Kod prasine nije problem jer se samo skine onaj stakleni poklopac i lepo se obrise (ima dosta uputstava na youtube sta i kako). Fleke su mehanicko ostecenje panela tj. njegovo odlepljivanje kao sto je neko gore napisao.

Profile

Posted: 27 September 2009 11:51 AM   [ # 73 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  55
Joined  2009-01-11

vladans wrote:

To su dve razlicite stvari - prasina i fleke. Kod prasine nije problem jer se samo skine onaj stakleni poklopac i lepo se obrise (ima dosta uputstava na youtube sta i kako). Fleke su mehanicko ostecenje panela tj. njegovo odlepljivanje kao sto je neko gore napisao.

ne znam sta je, ali se vidi. necu da sam otvaram kada imam garanciju. 😉
u svakom slucaju, bilo prasina ili ostecenje, servis ce to ukloniti ako imas garanciju/applecare.

Profile

Posted: 27 September 2009 12:54 PM   [ # 74 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  93
Joined  2007-09-14

....hm…ja vec duze vreme razmisljam da uzmem iMac,isto mi tako treba za osnovne stvari,bitno mi je da je stabilan i da ne zauzima mnogo mesta kao PC…ovo sto ljudi pricaju za prasinu,pixele…,skroz su u pravu ali isto tako moze da ti se nesto desi sa novim kolima ili mob.tel…jos uvek niste uspeli da me obeshrabrite da ga ne kupim,on mi je zelja kao sto je bio i iPhone koji sada imam…od januara imate jos jednog novog vlasnika prvog iMac-a….a onda cete mi davati savete i uputstva za upotrebu istog:-)

Signature 

iPhone 4
iMac 21.5\\\\\\\\\\\\\\\"
iPod first gen

New iPad

Profile

Posted: 28 September 2009 02:04 AM   [ # 75 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

Ja imam vec jedno godinu i po dana predzadnju generaciju iMac-a (prvi alu 24’) i osim prashine nikakvih problema. Ni ta prashina nije nikakav problem jer za uklanjanje iste nisu potrebni nikakvi hirushki zahvati vec chista gradjevina. Ja za sada imam samo rechi hvale i nadam se da ce tako i ostati. Takodje znam par ljudi koji imaju plastichne iMac-ove i rade im i dan danas k’o novi.

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›
5 of 8