‹ First  < 4 5 6 7 8 > 
6 of 8
Nov iMac? Da ili Ne?
Posted: 28 September 2009 09:52 AM   [ # 76 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  287
Joined  2009-03-12

@Mario: Kad imas AppleCare registrovan na tu masinu koju nosis u servis, nista ti drugo ne treba - provereno u powercomu.

Profile

Posted: 28 September 2009 01:03 PM   [ # 77 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Hvala Mirko 😊

Profile

Posted: 30 September 2009 10:47 PM   [ # 78 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

inace juce sam saznao jos jednu foru 😊
Ja vec godinama osiguravam sve sto imam, po razno raznim polisama osiguranja. Tako osiguravam i opremu koju imam i uopste nisam gledao detaljno tu polisu.
I juce mi agent osiguranja lepo objasni da polisa pokriva i kvarove 😊 Znaci osigurao sam racunar sa svim komponentama popisanim u polisi na apx 160 000 din, to me je izaslo oko 5500 din za godinu dana.
Ako nesto krepa sto ne podleze garanciji - tipa strujni udar ili mi krepa neka od komponenti koje su van garancije ja se obracam osiguravajucoj kuci za nadoknadu stete.
Na primer crkne ti ekran u iMacu koji je van garancije, ako ti je polisa dovoljno velika da pokriva trosak ekrana onda ce osiguravajuca kuca da snosi troskove popravke.
Jedino je bio smor popisivati sve komponente prilicno detaljno. Sa iMac masinom bi bilo lakse zapise se samo ser broj, i osnovne komponente i to je to.
Svaki upgrade masine se mora prijaviti i osiguravajucem drustvu da bi se azurirao spisak po toj polisi i azurirala sama polisa - ako sam ga dobro razumeo.
Zena je osigurala svoj laptop od svih mogucih nezgoda - kradja, kvar, ispadanje… polisa izasla 5200 din.
Dakle mozete i tako nekako da kupite sebi peace of mind.

pozz
M

Profile

Posted: 30 September 2009 11:03 PM   [ # 79 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

Mipko, ti si moj lichni superheroj!

Karmetina za tebe!

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 30 September 2009 11:26 PM   [ # 80 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

nije lose ali koliko u srbiji kosta Apple Care za iMac ?
(u USA - 170$ ili oko 12000din sto dodje isto koliko i osiguranje za dve godine…)

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 30 September 2009 11:28 PM   [ # 81 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

😊

Hvala 😊

Mozete me zvati Super Cow :D

Sad imam lepu cifru na karmi - malo vecu nego moj IQ B)

Profile

Posted: 30 September 2009 11:34 PM   [ # 82 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

kovacm wrote:

nije lose ali koliko u srbiji kosta Apple Care za iMac ?
(u USA - 170$ ili oko 12000din sto dodje isto koliko i osiguranje za dve godine…)

ti sam biras visinu premije osiguranja. Mozes da kazes OK osiguravam iMac na 90000 din - jer ocekujes da je to najskuplji kvar koji moze da ti se desi. Pa ti je onda premija daleko manja od 5000 dinara.

Samo se obavezno sa agentom poprica oko politike osiguravajuce kuce po pitanju servisa u koju se nosi oprema na procenu i popravak. Meni su rekli da je skroz OK da ga nosim u ovlasteni servis ili u neki od servisa koji oni imaju na svom spisku, i da oni onda placaju fakturu.

S obzirom da sam sada osigurao PC apsolutno mi je sve jedno gde ga nosim. Ali kad je bio iMac prosle godine onda je bilo na polisi upisano da se servisira u globenetu.

Profile

Posted: 30 September 2009 11:42 PM   [ # 83 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-05-15

aha 😊

sad je mnogo jasnije 😊 (nemam bas iskustva sa osiguranjima…)

uskoro treba da se pojave novi iMacova… izgleda da cu sacekati da vidim kakvi ce biti + ovo osiguranje - to bi moglo da bude totalno ok 😊

btw mipko, kako radi Mac OS X na tom PCju?

Signature 

Profile

Posted: 30 September 2009 11:55 PM   [ # 84 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

kovacm wrote:

aha 😊

sad je mnogo jasnije 😊 (nemam bas iskustva sa osiguranjima…)

uskoro treba da se pojave novi iMacova… izgleda da cu sacekati da vidim kakvi ce biti + ovo osiguranje - to bi moglo da bude totalno ok 😊

btw mipko, kako radi Mac OS X na tom PCju?

Obavezno se pre bilo cega detaljno raspitaj u osiguravajucoj kuci. Svaka osiguravajuca kuca ima svoje zackoljice, prednosti i mane. Ovo sto sam pisao je moj primer sa DDOR-om. Njih sam odabrao jer su mi najblizi i jedini su hteli da dolaze meni na gajbu bas kad meni odgovara.

Inace na poslednje pitanje necu da odgovaram ovde 😛
Ne bi bilo fer.

Profile

Posted: 30 September 2009 11:55 PM   [ # 85 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

U Srbiji se ne prodaje AppleCare, ali ga možeš kupiti na eBayu 😊
Možeš pogledati tamo i cene…oko 100€ je bilo za MacBook i ostalu bratiju (a mislim da je kod laptopa inače malo skuplji AC).

Profile

Posted: 01 October 2009 12:02 AM   [ # 86 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-05-15

a AppleCare mogu da kupim bilo kad ??

npr. prodje dve godine i crkne mi monitor - odem na ebay i kupim AppleCare i odem kod nasih servisera u beograd i kazem: evo crko mi monitor i evo imam AppleCare?

sad gledam da AppleCare mora da se aktivira… sta to znaci? da od tada pa naredne tri godine vazi ili ?

uf, stvari se komplikuju 😊 ali na bolje 😉 !

Signature 

Profile

Posted: 01 October 2009 12:12 AM   [ # 87 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-03-12

AC moras da kupis pre isteka prve godine od momenta kupovine i tada - imas jos 2 god garancije pokrivene AC-om.
Kupi AC bilo gde, online ili kad si u inostranstvu i aktiviraj ga. Cela fora je da moras da ga aktiviras i da se tako aktivirani AC vezuje za HW za koji si ga aktivirao.

Profile

Posted: 01 October 2009 02:08 AM   [ # 88 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

Meni je izbledeo fiskalni racun jer naravno nisam razmisljao o tome na vreme i nisam ga kopirao 😠 da li to moze biti problem za ostvarivanje apple care? Inace iMac mi je u garanciji do kraja februara 2010.

Profile

Posted: 01 October 2009 02:42 AM   [ # 89 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Fiskalni račun nema veze sa AC-om. Ima veze sa ostvarivanjem prava na regularnu garanciju. Jednom kad nabaviš AC, samo to ti je dovoljno.
Ako ti fiskalni nije baš potpuno beo, daj da ti ga iskopiraju, pa nek udare neki jak kontrast, možda će se videti nešto.

Profile

Posted: 01 October 2009 08:09 AM   [ # 90 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-05-15

samo jos jedno pitanje oko aktivacije:

da bih ga aktivirao moram da odem u neki Apple Store ??

dakle ne vredi mi da kupim AppleCare preko ebay-ja?

Kako ce znati prilikom aktivacije kada sam kupio npr. iMac-a? da li to znaci da moram da im pokazem nas (srpski) racun/fakturu prilikom aktivacije?

Signature 

Profile

‹ First  < 4 5 6 7 8 > 
6 of 8