< 1 2 3
3 of 3
RESEN PROBLEM ! dvd na iMacu pljuje prazne dvd-eve
Posted: 23 February 2011 02:57 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Potpisujem ovo što je Miki predložio:)
Lično koristim već cirka 3 i kusur godina jedan eksterni Samsung DVD rezač koji radi besprekorno i dalje, iako je narezao pitaj Boga koliko diskova, ovaj na iMac-u koristim u principu samo za puštanje originalnih DVD za klinca (Branko kockica, Pepa Pig,...).
Kad sam ga kupio dobio sam garanciju od 2 godine i zbog toga sam ga i kupio, iako nije bio jeftin - ali se definitivno isplatio nekoliko puta. I danas reže i čta sve živo, od krš rezanaca, do visoko kvalitetnih originala.
Definitivno savet da se uzme neka eksterna varijanta.

p.s. merkam da uzmem jedan Blu-Ray rezač i zamenim ovaj Super Drive u iMac-u - našao na eBayu za 70-ak $, refubrished, pa ću da vidim, možda i uzmem.

Profile

Posted: 23 February 2011 04:50 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Irejz, sori 😊

Post edited by: DS_Store, at: 2011/02/23 17:13

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 23 February 2011 05:13 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

madamov wrote:

Za još manje para kupiš eksterno kućište i veliki snimač koji možeš da menjaš kada crkne, a crkavaju (meni su do sada tri crkla tako što su dva naprasno postala combo drajv, a jedan definitivno crkao, sva tri u eksternim kućištima); samo što tada teško možemo da optužimo ‘zli Apple’ za to, pa se manje čuje, jel te’. B)

Da li je Apple zao ili ne neka svako prosudi za sebe. Ja mislim da sam bio jasan po tom pitanju. Inače, imam eksterno kućište u koje sam ubacio Pionirov DVD rezač. On je pre toga u nekoj kanti radio jedno tri godine, a u poslednje dve godine koliko je u eksternom kućištu preko njega sam prebacio sam čtavu kolekciju filmova sa diskova. Sve ukupno u eksternom kućištu je iščtao preko hiljadu diskova. Dakle bio je i provetravan u starom kućištu i otvoren u nepoklopljenom eksternom kućištu i gle čuda — besprekorno radi. Kažem, neka svako prosudi za sebe, iskustva se razlikuju ali moje je da Apple veliki broj ljudi svesno pravi budalama u vezi nekih stvari.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 23 February 2011 09:39 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

DS_Store wrote:

Dakle bio je i provetravan u starom kućištu i otvoren u nepoklopljenom eksternom kućištu i gle čuda — besprekorno radi.

Gle čuda, moj rezač u iMacu posle četiri i po godine takođe besprekorno radi.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 23 February 2011 09:51 PM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

eMac — combo drive izlizao se posle dve godine, ubacio super drive i on radi evo do danas. iMac — super drive star dve godine od početka šlajfuje kod diskova lošijeg kvaliteta ali prethodno spomenuti Pionir te iste diskove čta bez ikakvih problema.

Tako da bih ipak optical drajvove svrstao među scroll ball miševe i ekrane, tj. u komponente koje Apple nonšalantno ugrađuje, naplaćuje i isporučuje iako je svestan da su u pitanju delovi koji će veoma brzo i sa izuzetno velikom verovatnoćom početi da zaribavaju.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 24 February 2011 12:29 AM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

DS_Store wrote:

Tako da bih ipak optical drajvove svrstao među scroll ball miševe i ekrane, tj. u komponente koje Apple nonšalantno ugrađuje, naplaćuje i isporučuje iako je svestan da su u pitanju delovi koji će veoma brzo i sa izuzetno velikom verovatnoćom početi da zaribavaju.

Ja koliko vidim ugradjuju nonsalantno i ozbiljnije stvari pa crkavaju svako malo…prosla gen. grafika, pa sad famozni displeji i prasina, pa evo ‘super’ drajvovi….premium nema sta.

Profile

Posted: 25 March 2011 10:47 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  203
Joined  2009-04-06

evo malog updatea :

kupim veceras neki dvd cleaner disk, ovaj CITA za divno cudo, marka je BANDRIDGE ako nekome znaci ...

Medjutim, nista se nije desilo. Zavrsio proces ciscenja sa diskom, pustam dvd-eve bez frke, ali da narezem,sanse nema, pljuje disk.

Neverovatna stvar je da cd-ove reze, ali imam problem sa narezanim diskovima, muzika distorzira recimo ..

Zzare, kako da skinem dvd i sam ga ocistim ?

Pozdrav..

Profile

Posted: 26 March 2011 12:19 AM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  203
Joined  2009-04-06

VEEELIKI UPDATE ! ! ! !  ! ! !  ! (posebno za one koji ne veruju u laser cleaning diskove, medju koje se i ja ubrajam 😊

Proterao sam cleaning disk jos nekoliko puta….izmorio svoj dvd….

R A D I

Normalno, kao da niceg bilo nije, rezem dvd diskove…

Znaci, ako se nekome desi, ne kupujte hamin disk za ciscenje,jer ga mac ne prepoznaje…ispljune ga. Veceras sam u comtrade shopu kupio BANDRIDGE Dvd lens cleaner sv220, u kutiji je kao dvd filmovi ... kosta 180 dinara (3 puta jeftinije od hame); i RADI.

Eto, resen problem za sada.

Profile

< 1 2 3
3 of 3