< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 8
Predlog za reviziju pravila postavljanja oglasa
Posted: 02 September 2011 03:40 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  123
Joined  2006-06-11

RingeRaja wrote:

pezzoni007 wrote:

samo mi se ne svidja onaj deo….da se uopste razmislja sta da se radi sa onima sto bi samo koristili oglase, a ne ostatak foruma…..

‘svaki oblik diskriminacije u , na demokratskim osnovama, zasnovanom drustvu je poguban….koliko god on bio koristan’

02.09.2011.
Pezzoni
SMUG forum

To se odnosilo na pojedince koji KONSTANTNO, u određenom vremenskom periodu (koji nije baš kratak) postavljaju ISKLJUČIVO oglase, dok ih na ostalom delu foruma uopšte nema. Naravno da se ne misli na pojedince koji dođu, registruju se, postave JEDAN oglas i ćao-zdravo. Iako, ni to nije bez razloga na nekim forumima uvedeno kao pravilo, ali lično nisam za to da na takav načn odbijamo novopridošle članove.
I da ne bude zabune, ne mislim na tebe, ne, ti si primer kako neko može i da prodaje stvarčce svima nama potrebne, ali i da da doprinos zajednici uključvanjem u rešavanje određenih problema na koje nailaze korisnici na forumu. Po meni, to je sasvim korektno i u duhu onoga što mislim da treba da bude - nešto daš, da bi nešto dobio.

Pa dobro, sta imas protiv tih pojedinaca koji KONSTANTNO postavljaju oglase? I sta je tu lose ako ih nema na drugim delovima foruma, mozda nemaju sta da napisu a redovno citaju. Po meni i ti pojedinci doprinose forumu, sta ako bas kod njih neko pronadje neki hardver koji mu bas u to vreme po toj ceni odgovara! Zar to nije isto neki doprinos.

Ja svaki dan dodjem na ovaj sajt, ponekad gledam razlicite stvari, ali oglase obavezno pogledam i uvek je bolje da je dobra ponuda nego siromasna.
Koja je dobit od toga ako osiromasite i smanjite ponudu na oglasima? Sta ce biti? Ceo sajt ce zamreti.
Pa na naslovnoj strati dodajete vest na svaka 2 meseca!!! Pa ako je do toga onda ce ljudi dolaziti sve redje dok im se ne izgubi navika da posecuju ovaj sajt.

Evo Mario postavalja oglase KONSTANTNO na odredjeno vreme, sta je tu lose? Fantasticne ponude. Voleo bih da ima vise ljudi koji tako rade. Mogao bih vise da biram!
Ja sam kontao da je bolje ako je sajt poseceniji. A vi obrnuto hocete da ogranicite i ugasite najprometniji deo sajta.

Post edited by: rider, at: 2011/09/02 15:45

Profile

Posted: 02 September 2011 03:46 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Zato što ovo nije kupujem/prodajem, već forum ljubitelja Apple uređaja.

Profile

Posted: 02 September 2011 03:55 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ako je tako onda non-apple oglase treba ukinuti.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 02 September 2011 04:09 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-04

Da sam se ja pitao (ali nisam); ne bi bili ni postavljeni.
Mislim da se ne razumemo u potpunosti, s obzirom da mi citirate neke stvari vezane za ‘demokratiju’. Dakle, poenta svega ovoga je da mislim da se oglasi nekako moraju urediti i smatrao sam da je fer da se to javno i kaže. što je složićete se, ‘demokratski’.
Ali, da li/kako će se to i desiti zavisi od nekih drugih stvari koje nemaju veze ni sa pravnim sistemom, niti sa mojim (a i vašim) željama i težnjama.

I na kraju, kad smo već kod demokratije, citiraću velikog mislioca iz Stagire, Aristotela:
‘Demoktratija je tiranija većine nad manjinom.’

Profile

Posted: 02 September 2011 04:10 PM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  123
Joined  2006-06-11

@RingeRaja
Pa onda lepo ukinite oglase. Citajte 3 nova posta dnevno i to je to. Na kraju ce vremenom i ceo sajt da se ugasi.
A bas ti OGLASI najvise doprinose da tih ljubitelja apple uredjaja bude vise samo sto vi niste toga svesni, evo samo ja sam na ovim oglasima nasao 4 polovna apple racunara za 4 potpuno nova ljubitelja apple uredjaja, koji nikada to ne bi postali da nije ovih oglasa, jer kad normalan covek vidi cene tih apple uredjaja u prodavnici moze samo da se prekrsti. Pa vi lepo ukinite oglase, oterajte ljude da odu u te prodavnice i zajednica ce se ugasiti.

@Markoo
Naravno da ovde ne smeju da se prodaju non apple proizvodi.

Uostalom zelite da uvedete ogranicenja ljudima kao da se na tim oglasima skupljaju kojekakvi ljudi. Ja sam upoznao X ljudi bas prilikom raznih kupovina na ovim oglasima i sa bukvalno svakim sam imao natprosecno korektan dogovor, sto je prosto neverovatno za ove prostore!!!

Moj predlog: Samo urediti nekoliko stvari i to je to, nista vise! Za pocetak ne oglasavati nista sto je non apple!

Post edited by: rider, at: 2011/09/02 16:12

Profile

Posted: 02 September 2011 04:16 PM   [ # 36 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3203
Joined  2005-05-07

Što tiče non Apple uređaja, opet treba biti selektivan… šta ćemo za priključne mašine (lupi ću ruter npr, ima ga Apple, al ga ima i još 30 drugih proizvođača).

Ne vidim razlog komentarisanja oglasa u koliko je postavljač oglasa naveo mail ili mob. Svaki komentar koji se odnosi na neregularnost cene ili nečemu sličnom momentalno brisati, a ako se nekom članu ne sviđa cena ili roba, neka kontaktira prodavca direkt na mob ili mail.

Opet, ja sam kao admin pri brisanju glupavih komentara imao čak i ovakve stvari nedavno:

[img size=499]http://img153.imageshack.us/img153/3496/screenshot20110902at161.png[/img]

da bi se nakon uljudnog odgovora desilo ovo:

[img size=499]http://img225.imageshack.us/img225/3496/screenshot20110902at161.png[/img]

i sve ovo uz ljubazan odgovor, da bi na kraju dotični član popio ban.

Dakle, oglasi ostaju onakvi kakvi jesu, jedino da se ‘Aktuelno’ osvežavanje ogranič na npr nedelju dana i da nema komentara. Svaki da se briše, a kome se nešto ne sviđa, izvolte mail ili mob i to je to.

Signature 

———————————————————————————————-
Mac mini, Mac16,10
iPhone 16Pro

Profile

Posted: 02 September 2011 04:17 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Drugim recima da bi se sredile stvari treba sledece:

1. Bez non-apple proizvoda. (automobili, skuteri, mikrofoni, pc, traktori, kosilice, satovi, parfemi)
2. Oglasi se moraju lepo pisati ili ce biti izbrisani bez ikakvih objasnjenja.
3. Svadjanje, ruzno ponasanje, vredjanje…sankcionisati.

E sad ono sto bi bilo fino je to da se prilikom registracije korisnicima nekako posalje mail sa pravilima. Jel se to moze izvesti?

Post edited by: Markooo, at: 2011/09/02 16:19

Signature 

Profile

Posted: 02 September 2011 04:20 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

@kosta

to spada pod periferije, ali ono generalno kada neko prodaje sporet ili mikrofon ili tako nesto.

I jos nesto obavezno zabraniti menjanje uredjaja po principu dajem mikrofon ili pc za mac. Na tim temam su uvek izbijale svadje, jer taj pc vredi 10e i onda kada se tom coveku lepo kaze on plane. To je isto veliki problem, menjanje.

Signature 

Profile

Posted: 02 September 2011 04:23 PM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-08-04

Ja nigde nisam govorio o ukidanju oglasa, već o promenama u funkcionisanju istih. Slažem se sa tobom da su oglasi mesto gde se može kupiti nešto od Apple proizvoda po korektnim cenama. Ili su možda bili?
A sve veća prodaja robe sumnjivog porekla? Da ne citiram pm jednog bivšeg korisnika koji mi je poslao.

Dakle, moja ideja je da se ovo mesto sredi i da funkcioniše po nekim pravilima koje neću JA da nametnem (niti mogu, niti mi pada na pamet); već da bude neka vrsta konsenzusa većine korisnika (iako stojim da je ono što je rekao Aristotel prava stvar).

Na kraju, smatram da bi i osnivač foruma trebao da se pita, zar ne:)

Profile

Posted: 02 September 2011 04:27 PM   [ # 40 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

@Markooo
oko menjanja, pa šta rade preprodavci nego menjaju :p

Šalu na stranu, za ovo sam za, ali se mora brisati bez obrazloženja sve što ne podleže pravilima i to je to. Svaki admin koji naleti na čtanku ispod oglasa, briše sve sem tela oglasa i to bez ikakvog obrazloženja.

Dalje, Ringe čni mi se već godinu dana viče CENA ili KONTAKT itd… Ovoga ne bi trebalo više da ima. Nisi naveo cenu, ćozdra prijatelju, oglas ode u kantu dok ne pročtaš pravila i to je to.

Signature 

Mac mini, Mac16,10
iPhone 16Pro

Profile

Posted: 02 September 2011 04:34 PM   [ # 41 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

[img size=100]http://f.cl.ly/items/2i3o0L1u0L3k3Q2S1T0s/Screen%20shot%202011-09-02%20at%204.34.44%20PM.png[/img]

‘98 smo bili prvaci sveta u košarci :D

Signature 

Profile

Posted: 02 September 2011 04:49 PM   [ # 42 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Sledeće je bio rat i poplave, jbg… Sa konja na magarca, a sa magarca u blato :D

Signature 

Mac mini, Mac16,10
iPhone 16Pro

Profile

Posted: 02 September 2011 04:56 PM   [ # 43 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  57
Joined  2010-04-28

Posledica takve zabrane je da neće biti oglasa.

Niti će se naterati iko da učestvuje u bilo kakvoj raspravi.

Ostaće samo oglasi od preprodavaca i admina. Što nije dobro, i što će odvući i ovo malo ljudi koji pišu.

Bolje je da se uvede moderacija oglasa - ne pojavljuje se bez mejla, cene i prihvatljivosti.

Inače su meni oglasi jako zanimljivi, i pratim ih redovno, iako sam samo jednom pokušao da kupim iPod Touch i bio žestoko ispaljen od jednog od usera koji relativno često nešto prodaju - što je ok i ulazi u rizik takvih kupovina.

Profile

Posted: 02 September 2011 05:01 PM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  444
Joined  2010-12-04

log out…......

Signature 

pezzoni007@yahoo.com
063/1962711

Profile

Posted: 02 September 2011 06:37 PM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  252
Joined  2010-06-18

nije problem samo necitanje pravila, nego i necitanje samih oglasa…
kad das neki oglas u kome se nalazi kompletan opis:

stanja, starosti, porekla, boje, cene…

usledi pitanje:

a u kakvom je stanju, koliko je star… gde je kupljen… koje je boje… i koliko trazite za njega
😠

problem je u generalnoj nekulturi. odatle bahatost i opste nepostovanje pravila, a ni drugih ljudi.

ako se ne varam, na elitesecurity forumu pri brisanju poruke (barem oglasa) od strane admina/moderatora, salje se mejl sa sadrzajem obrisane poruke i obrazlozenjem.
bilo bi odlicno kad bi tako nesto moglo i ovde da se automatizuje… tipa, neko ne ostavi kontakt ili cenu u oglas, i automatski pri brisanju dobije mejl sa obrazlozenjem zasto je to uradjeno… u slucaju da ponovi, moze i neka strozija mera 😊

sto se tice komentarisanja cena, mislim da je u redu komentarisanje oglasa u kom se citira cena uredjaja koji se prodaje, ali sa nekog izvora koji je izuzetno skup… pa u smislu ukazati na postojanje alternative (ali iskljucivo legalne alternative… i iskljucivo u nasoj zemlji!).

nemojte samo da nam opet dodje amerika da nam uvodi demokratiju :D

Profile

< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 8