‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›
5 of 8
Novi MACBOOK AIR
Posted: 01 February 2008 12:42 PM   [ # 61 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  141
Joined  2005-07-17

podseca na Dejana Ristanovica dok je pljuvao po ST-u u Racunarima

Mislish na chuveni flejmvor na Sezam BBS-u, koji je kasnije reprintovan u Racunarima? :D

Mislim da je i madamov bio upleten u taj rat. Ako nije, moguce je da sam ga pomesao sa nekim, bilo je to daaavno 😊

Signature 

> Apple fanboy - a person who bought a Mac before you did.

Profile

Posted: 01 February 2008 12:50 PM   [ # 62 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

Nisam detaljnije istrazhivao temu, ali prilichno sam siguran da ‘sherovani dvd drajv’ sa druge mashine mozhe da posluzhi i za boot-ovanje.

Čini mi se da je Džobs tokom keynotea eksplicitno rekao da ovo može, mrzi me da kopam sada po specifikacijama, ali sam gotovo siguran.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 01 February 2008 12:54 PM   [ # 63 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

- radio na FireWire standardu

To je Appleov standard, nije niko drugi ni mogao da radi na njemu. B)

Ali pre nego sto pocnem da pisem po ES-u ako moze neko da me ‘uputi’ ko je Degojs (Dejan Gojsević)? - njegovo pisanje me mnogo podseca na Dejana Ristanovica dok je pljuvao po ST-u u Racunarima.

DejanR je to radio planski i smišljeno ne bi li se dodatak o ST-u izbacio iz Računara, ili neki ljudi izbacili iz redakcije, znač planski flejmovao i trolovao. Uostalom, sećate se izmišljenog Ilije Matića? B) Degojs to radi zato što je klinac i što nema pojma, a ima višak vremena, pri tome sebe, kao većina klinaca sa ES-a, smatra velikim IT profesionalcem.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 01 February 2008 12:58 PM   [ # 64 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

bnastic wrote:

Mislim da je i madamov bio upleten u taj rat. Ako nije, moguce je da sam ga pomesao sa nekim, bilo je to daaavno 😊

Od ovde prisutnih tu sam bio ja, istina, i ljubisha.  A sa druge strane su bili, pored Dejana, DVV (Dejan Veselinović); Vlada Kostić koji je imao par žešće glupih izjava, a onda se posle godinu ili dve javio iz Amerike kao veliki poznavalac i poštovalac Windowsa (BTW, izjavio je da mu miš nikada neće biti potreban jer se sve može mnogo bolje uraditi iz komandne linije, za GUI je izjavio ‘da neće da ga mašina tretira kao idiota’ i slično, već će se i ljubisha setiti nečega). Bilo je tu još ljudi, ali ovi ostaju u sećanju. B)

Post edited by: madamov, at: 2008/02/01 13:00

Signature 

Profile

Posted: 01 February 2008 01:29 PM   [ # 65 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

bnastic wrote:

podseca na Dejana Ristanovica dok je pljuvao po ST-u u Racunarima

Mislish na chuveni flejmvor na Sezam BBS-u, koji je kasnije reprintovan u Racunarima? :D

pazi ovo: u rukama drzim Racunare broj 62 iz Juna 1990, na stolu je Epson Perfection 😊 i krece skeniranje!

http://pc.sux.org/ - je online arhiva ex-yu racunarskih stvari (casopisa, programa…) i autora sajta je dodao index za casopis Racunari pa reko da budem prvi koji ce skenirai Racunare 😊 i to sam se uhvatio za 62 bash zbog te svadje na sezamu. iskreno tada sam bio mali (11 godina) i josh nisam imao modem, tek kasnije sam se prikljucio na Sezam BBS.

dakle za dan-dva ce biti i online broj 62 Racunara pa ko hoce da se podseti rasprave na Sezamu… 😊

btw pre par godina sam kontaktirao deb. Dejana jer se hvalio da ima u digitalnom obliku sve tekstove Racunara da mi ih nekako dostavi ali je deb. Dejan trazio da mu se plati za to: na moju primedbu da sam vec jednom platio za sve te tekstove jer imam sve brojeve racunara od prvog - do poslednjeg i da to nisu njegovi tekstovi pa da moze da ih prodaje nije mi nista odgovorio… :/

@madamov - nisam znao da je FireWire Apple-ov standard!
‘It was initiated by Apple and developed by the IEEE P1394 Working Group, largely driven by contributions from Apple, although major contributions were also made by engineers from Texas Instruments, Sony, Digital Equipment Corporation, IBM, and INMOS/SGS Thomson (now STMicroelectronics).’
da, Apple je pokrenuo sve 😊 drugi samo dodali 😉 ...nisam znao da je Apple bio glavni oko firewire-a.

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 01 February 2008 01:36 PM   [ # 66 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-05-15

madamov wrote:

bnastic wrote:

Od ovde prisutnih tu sam bio ja, istina, i ljubisha.  A sa druge strane su bili, pored Dejana, DVV (Dejan Veselinović); Vlada Kostić koji je imao par žešće glupih izjava, a onda se posle godinu ili dve javio iz Amerike kao veliki poznavalac i poštovalac Windowsa (BTW, izjavio je da mu miš nikada neće biti potreban jer se sve može mnogo bolje uraditi iz komandne linije, za GUI je izjavio ‘da neće da ga mašina tretira kao idiota’ i slično, već će se i ljubisha setiti nečega). Bilo je tu još ljudi, ali ovi ostaju u sećanju. B)<br><br>Post edited by: madamov, at: 2008/02/01 13:00

Tako ce i svi koji danas pljuju po Mac OS X i misle da je Bill Gates izmislio racunar i da je on zasluzan sto danas svaka kuca ima racunar :D bla. bla… preci na Mac OS X cim im se ukaze prilika 😊

istorija se ponavlja 😉

Da li neko zna sta je sa D. Lanikom, Markom Kiricem, Zarkom Berberski (oni su svi pisali o ST-u koliko se secam)?  Kao i Branko Jekovic i Dusan Dimitrijevick koji su pisali o Atariju u Svetu Kompjutera… B. Jekovic radi DTP, vidim da tu i tamo napise tekst za SK o Adobe-u 😊?

BTW gde se dednuo moj Avatar??

Post edited by: kovacm, at: 2008/02/01 13:37

Signature 

Profile

Posted: 01 February 2008 02:08 PM   [ # 67 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Da li neko zna sta je sa D. Lanikom, Markom Kiricem, Zarkom Berberski (oni su svi pisali o ST-u koliko se secam)? Kao i Branko Jekovic i Dusan Dimitrijevick

Odgovor je u forumu Razno.

Post edited by: madamov, at: 2008/02/01 14:11

Signature 

Profile

Posted: 01 February 2008 02:55 PM   [ # 68 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-07-17

dakle za dan-dva ce biti i online broj 62 Racunara pa ko hoce da se podseti rasprave na Sezamu..

Unapred hvala 😊

Jedva chekam da se podsetim pricha o tome kako je PC-ev HDD kontroler brzhi od ST-ovog jer ne mora da radi byte-swapping… i Dejanovo kako razlika u ceni shrafcigera nije bitna, ali postaje bitna ako ti shrafcigeri koshtaju preko 3000 ‘nemachkih maraka’ svaki… :D

OK, necu vishe u offtopic, obecavam 😊

Signature 

Profile

Posted: 01 February 2008 03:14 PM   [ # 69 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-05-15

jel mozes Milane da prebacis sve ove postove u Razno u novu temu koju si otvorio?

@bnastic - ti si isto bio na Sezamu ili ... ? 😊 od kada imash ST odnosno Mac?

Ja ST imam od kad znam za sebe 1986. Mac sam koristio na STu uz pomoc Aladina (LoadRunner, MugShot foto robot… 😊 ) i 1999. presao na PC kad sam spalio Falcona a iMac kupio pre godinu dana i ne mogu da se povratim od soka! - da sam 7 godina koristio sistem koji ima najbedniji fileselector na planeti koji cak ne moze ni da se promeni :D :D :D :D - pa na STu sam imao 5 razlicitih da biram! :D

boze kako samo ovim M$ fanbojevima treba 8 puta vise vremena da dodju na nesto sto je u startu bilo jasno i poznato.

verujem da ce uskoro u nekoj narednoj verziji windowsa izbaci onaj jadni koncept registryja….

Signature 

Profile

Posted: 01 February 2008 08:32 PM   [ # 70 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

(BTW, izjavio je da mu miš nikada neće biti potreban jer se sve može mnogo bolje uraditi iz komandne linije, za GUI je izjavio ‘da neće da ga mašina tretira kao idiota’ i slično, već će se i ljubisha setiti nečega). Bilo je tu još ljudi, ali ovi ostaju u sećanju. B)

Ponecu sve te rasprave na sastanak. Eh, kad se samo setim… :laugh: 

P.S. Ili da otvorim temu i sve to sjurim ovde? 😛

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 01 February 2008 08:51 PM   [ # 71 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-07-17

P.S. Ili da otvorim temu i sve to sjurim ovde?

Okachi bilo gde, samo okachi! Za nas koji ne mozhemo na miting 😊

Signature 

Profile

Posted: 01 February 2008 09:58 PM   [ # 72 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-05-15

Otvarajte ljudi novu temu - ono je urnebesno :D :D

sada citam prepisku sa Sezama:

deb. Dejan R.:
’ ‘

btw bnasticu ne rec mi da li si bio na sezamu ? 😊

Signature 

Profile

Posted: 01 February 2008 10:35 PM   [ # 73 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

P.S. Ili da otvorim temu i sve to sjurim ovde?

Sjuri u novu temu u forumu Razno.

Post edited by: madamov, at: 2008/02/01 22:36

Signature 

Profile

Posted: 01 February 2008 11:59 PM   [ # 74 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-07-17

btw bnasticu ne rec mi da li si bio na sezamu ?

Jesam neko vreme, samo u read-only modu 😊

Signature 

Profile

Posted: 10 March 2008 08:38 AM   [ # 75 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

http://www.michaelnygard.com/blog/2008/03/steve_jobs_made_me_miss_my_fli.html

Signature 

Profile

‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›
5 of 8
‹‹ problem sa PB      Baterija ››