‹ First  < 4 5 6 7 8 > 
6 of 8
Novi MACBOOK AIR
Posted: 12 March 2008 01:40 PM   [ # 76 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Šampion:

‘When something is thin enough to fit into an envelope, light enough to sit on your lap for a couple of hours without discomfort and so compact that it doesn’t even bulge in an airline seat-back pocket, wouldn’t it make sense that one could lose track of such a thing? Even if it is a computer?

Yes, it would make sense. Believe me. Please. Because I can’t find my MacBook Air.

http://www.newsweek.com/id/120052

Post edited by: Darko Selaković, at: 2008/03/12 13:43

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 12 March 2008 02:51 PM   [ # 77 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Darko Selaković wrote:

Šampion:

‘When something is thin enough to fit into an envelope, light enough to sit on your lap for a couple of hours without discomfort and so compact that it doesn’t even bulge in an airline seat-back pocket, wouldn’t it make sense that one could lose track of such a thing? Even if it is a computer?

Yes, it would make sense. Believe me. Please. Because I can’t find my MacBook Air.

http://www.newsweek.com/id/120052<br><br>Post edited by: Darko Selaković, at: 2008/03/12 13:43

najbolji su komentari ispod teksta!

Comment: wowee855, you sound like you need some recreation. Why don’t you sell your body on the same streetcorner where your mother used to sell hers!

Zakopali su ga :laugh:

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 05 June 2008 08:43 PM   [ # 78 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  267
Joined  2008-06-05

Pozdrav svima,
pošto sam nov na ovom forumu, a uskoro kupujem Macbook Air iz USA, interesuje me da li postoji neko ovde ko stvarno ima ovo čudo i kakva su mu iskustva sa istim?
Unapred hvala!

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 05 June 2008 08:53 PM   [ # 79 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

ovo sam vec postovao na elite u onoj sobi Commodore vs Air pa ne bi skodilo da i ovde posaljem posto verujem da tu temu ionako neko ne cita… :D

—————-  cut——————————————-

evo jednog posta koji se tice Air-a 😉

pozajmio sam od kolege Air (onaj kolega koji se dvoumio da kupi Sony TZ ili Air) i evo koristim ga neko rvme umesto svog MacBook-a.

AIR je prosto G.E.N.I.J.A.L.A.N.!

pre svega je AIR - njegova tezina od 1.2kg je prosto zanemarljiva - jednostavno nikada necete morati da ulozite napor da bi ga okrenuli, premestili spustili, podigli…!

sledeca stvar koja je vezana sa prethodnom je velicina - posto je toliko lagan to sto je 13’ a ne nekih sakatih 12’ ili 11’ uopste nije problem ili minus vec OGROMAN plus jer nije zrtvovana ni velicina ekrana ni velicina tastature (koja je BTW bolja i od MacBook-a i od MacBookPro-a!). njegova tezina koja je prakticno ista kao kod manjih subnotebokova AIRu daje prednost jer je velicina ekrana i veca!

AIR je skroz, ali skroz besuman!!! na MacBook npr. nocu, kada je gotovo apsolutna tisina - mozete cuti zujanje elektronike (ili harddiska, nisam siguran) dok AIR ne ispusta apsolutno nikakav zvuk, zujanje… APSOLUTNO nista! - kao da je komad metala a ne elektronska naprava.

od ostalih stvari mogu reci samo da ima kvalitetniji ekran od MacBooka (ali nikako od MacBookaPro); harddisk iako je samo 4200rpm cini se dovoljno brz (ne mogu da primetim razliku u odnosu na 5200rpm 120GB u MacBook-u); izrada je vrhunska - kad sam prvi put uhvatio MacBookPro u ruke bio sam odusevljen ali to je nista u poredjenju sa AIRom! AIR je toliko kompaktan, cvrst, bez ikakve skripe, savijanja… neverovatne je izrade - kao komad metala (sa monitorom i svetlecom tastaturom :D)!

mislim da cu ga prvom sledecom prilikom pazariti i zameniti svoj MacBook 😉 !

—————————————————————————-

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 12 June 2008 01:52 PM   [ # 80 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-05

Mogu li koristiti ADSL sa operativnim sistemom Linux ili Macintosh?
Da, ali Telekom Srbija ne obezbeđuje podršku i softver, za koje se morate sami snaći.
Korisnici novijih Macintosh operativnih sistema mogu preko mrežne kartice i ADSL modema napraviti konekciju.

Kada sam procitao ovo gore opasno sam se zamislio za kupovinu Macbook Air-a. Uopste, nervira me sto je podrska za Mac u Srbiji skoro nikakva, a ja planiram da za mesec dana predjem na Mac. Elem, interesuje me koja je najbolja kombinacija da na Air-u koristim wireless ili ADSL, sta mi treba od opreme i softera? Izvinjavam se ako sam promasio topic (ipak mi ovo treba za Macbook Air) ali nadam se da imate razumevanja!

Signature 

iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 12 June 2008 02:05 PM   [ # 81 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

Kupi Wireless ADSL ruter. Nema ga baš u svakom PC shopu u Beogradu, ali se može naći.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 12 June 2008 03:53 PM   [ # 82 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-05

madamov wrote:

Kupi Wireless ADSL ruter. Nema ga baš u svakom PC shopu u Beogradu, ali se može naći.

Daj neki link…ne mora da bude u BG-u kupicu ga u Americi!!!

Signature 

iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 12 June 2008 05:14 PM   [ # 83 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

A teskoli je otkucati u Googleu ili otici na sajt nekog proizvodjaca?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 12 June 2008 05:16 PM   [ # 84 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

http://konfygurator.com/komponente/?dil=Microsystems&gr=1603

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 12 June 2008 06:36 PM   [ # 85 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

sale wrote:

Da, ali Telekom Srbija ne obezbeđuje podršku i softver, za koje se morate sami snaći.
Korisnici novijih Macintosh operativnih sistema mogu preko mrežne kartice i ADSL modema napraviti konekciju.

Kada sam procitao ovo gore opasno sam se zamislio za kupovinu Macbook Air-a.

Nemoj da te to brine uopšte.

Kad se ADSL ruter povezuje preko Ethernet porta (znam da Air nema Ethernet port, al’ ima za Air onaj adapter za Ethernet koji se kač na USB port); onda na Mac u većini slučajeva ne mora ama baš ništa da se podešava jer je dovoljno samo da je ruter podešen kako treba.

Neki provajderi korisnicima daju već podešene rutere, a neki provajderi korisnicima daju rutere koji sami treba da podese preko nekog Internet browsera (da otvore u Internet browseru stranicu za podešavanje rutera i da ukucaju ono što piše u uputstvu za podešavanje rutera).

Samo je bitno da ti provajder dâ ADSL ruter (sa Ethernet portom); a ne neki USB modem.

sale wrote:

Uopste, nervira me sto je podrska za Mac u Srbiji skoro nikakva, a ja planiram da za mesec dana predjem na Mac.

Pa sve što te interesuje pitaj na nekom Mac forumu, umesto da zoveš tehničku podršku telefonom.

Čak i kad bi neki provajder imao tehničku podršku baš za Mac, ja bih pre pitao na nekom Mac forumu ako nešto ne bih znao da podesim jer na Mac forumima ima i ljudi koji Mac koriste i više od 20 godina i Mac poznaju stvarno odlično.

sale wrote:

Elem, interesuje me koja je najbolja kombinacija da na Air-u koristim wireless ili ADSL, sta mi treba od opreme i softera?

Mislim da je najbolja kombinacija da se kupi AirPort Express i da se poveže na ADSL ruter.

Od dodatnog softvera ti ništa ne treba jer sve što ti treba za podešavanje AirPort Expressa već dolazi uz OS X.

Post edited by: indijanac, at: 2008/06/12 18:45

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 12 June 2008 06:37 PM   [ # 86 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Moze da trazi i od provajdera ruter umesto onog USB cuda a uzme sebi npr. Time Capsule pa je resio vise stvari 😉

ups malo sam okasnio sa odgovorom 😊

Post edited by: Sim.a, at: 2008/06/12 18:38

Profile

Posted: 12 June 2008 07:28 PM   [ # 87 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-05-15

sale wrote:

Kada sam procitao ovo gore opasno sam se zamislio za kupovinu Macbook Air-a. Uopste, nervira me sto je podrska za Mac u Srbiji skoro nikakva…

podrska je bruka i sramota!

pre par godina kad je kolega kupio DRUGI MacBookPro C2D laptop koji je usao u Srbiju trebalo ga je povezati preko mobilnog na internet- u telenoru smo dobili NAJglavnijeg i NAJiskusnijeg njihovog coveka da nam pomogne da podesimo Nokiju E61 i MacBookPro. - naravno nismo nista uradili vec sam na internetu iskopao NokMe…

dalje, sad je kolega uzeo MacBookAir i otisao u telenor da kupi USB 3G modem - i zovu me iz telenora da pitaju kako da instaliraju na USB 3D modem. Cim sam im objasnio sta su DMG a sta APP fajlovi odmah je sve islo lakse ... :D :D :D

Signature 

Profile

Posted: 12 June 2008 08:47 PM   [ # 88 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-05

@madamov
Naprotiv, ali cenim da ovde ima ljudi koji koriste Mac godinama i koji iz prve ruke mogu da pomognu.

@indijanac
Znaci kombinacija Airport express ili Airport Extreme ili Time Capsule + ADSL ruter = dobijam bežičnu internet vezu za moj Macbook Air?

@kovacm
Hm, tvoj kolega se ipak odlučo da ide preko Telenora…razlog?

Unapred hvala svima!!!

Signature 

iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 12 June 2008 08:47 PM   [ # 89 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-05

Izvinjavam se za dva posta.

Post edited by: sale, at: 2008/06/12 20:48

Signature 

iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 12 June 2008 08:54 PM   [ # 90 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-05-15

nema nekog posebnog razloga… oduvek ima 063 broj…

Signature 

Profile

‹ First  < 4 5 6 7 8 > 
6 of 8
‹‹ problem sa PB      Baterija ››