ovo sam vec postovao na elite u onoj sobi Commodore vs Air pa ne bi skodilo da i ovde posaljem posto verujem da tu temu ionako neko ne cita… :D
—————- cut——————————————-
evo jednog posta koji se tice Air-a 😉
pozajmio sam od kolege Air (onaj kolega koji se dvoumio da kupi Sony TZ ili Air) i evo koristim ga neko rvme umesto svog MacBook-a.
AIR je prosto G.E.N.I.J.A.L.A.N.!
pre svega je AIR - njegova tezina od 1.2kg je prosto zanemarljiva - jednostavno nikada necete morati da ulozite napor da bi ga okrenuli, premestili spustili, podigli…!
sledeca stvar koja je vezana sa prethodnom je velicina - posto je toliko lagan to sto je 13’ a ne nekih sakatih 12’ ili 11’ uopste nije problem ili minus vec OGROMAN plus jer nije zrtvovana ni velicina ekrana ni velicina tastature (koja je BTW bolja i od MacBook-a i od MacBookPro-a!). njegova tezina koja je prakticno ista kao kod manjih subnotebokova AIRu daje prednost jer je velicina ekrana i veca!
AIR je skroz, ali skroz besuman!!! na MacBook npr. nocu, kada je gotovo apsolutna tisina - mozete cuti zujanje elektronike (ili harddiska, nisam siguran) dok AIR ne ispusta apsolutno nikakav zvuk, zujanje… APSOLUTNO nista! - kao da je komad metala a ne elektronska naprava.
od ostalih stvari mogu reci samo da ima kvalitetniji ekran od MacBooka (ali nikako od MacBookaPro); harddisk iako je samo 4200rpm cini se dovoljno brz (ne mogu da primetim razliku u odnosu na 5200rpm 120GB u MacBook-u); izrada je vrhunska - kad sam prvi put uhvatio MacBookPro u ruke bio sam odusevljen ali to je nista u poredjenju sa AIRom! AIR je toliko kompaktan, cvrst, bez ikakve skripe, savijanja… neverovatne je izrade - kao komad metala (sa monitorom i svetlecom tastaturom :D)!
mislim da cu ga prvom sledecom prilikom pazariti i zameniti svoj MacBook 😉 !
—————————————————————————-