Evo ovako…
Pošto je došlo vreme da kupim novi Mac, interesujeme nešto…
Trenutno se dvoumim da li da kupim Mac Mini ili iMac (kad bude ovaj novi iMac došao kod nas); ali bih u svakom slučaju hteo da odmah ugradim neki SSD kad budem kupovao Mac jer mi je običan hard disk prespor.
Nije mi potreban neki ogroman kapacitet i mislim da bi mi neki SSD od 128GB bio sasvim dovoljan (ono što mi je višak u računaru ili brišem ili selim na eksterni).
E sad mene zanima da li ja moagu da kupim SSD koji mi odgovara i da donesem da ga ugrade odmah kad budem kupovao Mac.
Znač, pričam za kupovinu kod nas… Ako postoji opcija da se dogovori kad da dođem u neku prodavnicu i da odmah na licu mesta to urade, pošto nisam iz Beograda.
Takođe me zanima da li kod nas postoji opcija da se odmah zameni RAM memorija za neku većeg kapaciteta uz doplatu, da ne bih morao posle sâm da ga otvaram i da se mučm da prodam memoriju koju izvadim.
Edit… da pitam još nešto… Da li neko možda zna da li bi u novom iMacu od 27’’ (ovi što su skoro izašli) bilo dovoljno mesta da se nekako uguraju dva SSD-a (da bi se stavili u RAID 0 i tako postigla dosta veća brzina) i da li bi to uopšte hteli da rade u servisu? Sviđa mi se što u Mac Mini ima mesta za dva (zato se dvoumim koji Mac da kupim); pa bi bilo poželjno ako bi i iMac mogao da iskoristi prednosti stavljanja dva SSD-a u RAID 0.
Post edited by: indijanac, at: 2012/11/22 10:09