Video sam malopre na jednom sajtu slike nekih prljavih MacBookova, pa sam rešio da otvorim temu o savetima za čšćenje Macova ovde, ako neko ne zna kako da čsti neki Mac da ima gde da se informiše 😊
Ovde pišite šta preporučujete za ćišćenje ekrana, šta preporučujete za čšćenje kućišta nekog Maca, šta preporučujete za čšćenje tastature…
Za čšćenje ekrana preporučujem Vileda Microfiber krpe.
Ima ih po supermarketima, nisu mnogo skupe, a prilično su dobre za brisanje i ne grebu ekran.
Za čšćenje ekrana ništa drugo ne koristim.
Samo huknem u ekran, prebrišem krpom i ekran je odlično obrisan.
Ekran MacBooka mi izgleda ko da je glanc nov 😊
Za čšćenje glossy dela kućišta MacBooka preporučujem isto Vileda Microfiber krpe.
Takođe su dobre i za brisanje kućišta.
Na poklopcu MacBooka (gde je Apple logo) nemam ni najmanju ogrebotinu (izgleda kao da je MacBook glanc nov).
One sitne ogrebotine (kao kad se CD briše običnom krpom) imam samo ispod MacBooka (gde je baterija); al’ to nije od krpe, nego od pantalona 😊
Matirani deo kućišta MacBooka (nasloni za ruke i tastatura) brišem alkoholom (onim iz apoteke).
Površinu između dugmića tastature brišem onim štapićima za uši koje namočm u alkohol, a naslone za ruke nekom krpicom namočenom u alkohol.
Rešenje za takozvani ‘discoloration’ naslona za ruke na belom MacBooku:
Nemojte ništa da brinete ako vam se na naslonu za ruke na belom MacBooku pojave one sivkaste fleke kao na ovoj slici: http://www.flickr.com/photos/xnine/449863939/
Te fleke mogu da se obrišu onom gumicom koju imaju oni markeri za pisanje po CD-ovima.
Na ove markere mislim:
Tačan naziv tog markera je ‘Faber-Castell Multimark 1523 permanent’ i ima da se nađe po prodavnicama kancelarijske opreme.
EDIT by madamov: link za sliku popravljen
Post edited by: indijanac, at: 2008/08/08 02:51
Post edited by: madamov, at: 2008/11/07 15:04