Vesti dana
Sledeći sastanak se održava u petak 07.10.2016. u Beogradu u Crossoveru/Macoli u zgradi Zadužbine Univerziteta u Beogradu, Andrićev venac 12 u 18h, tema SWIFT 3.0
Glavni meni
Home
Vesti
Blog
Linkovi
Kontakt
Pretraga
FAQ's
Forum
Peachpit Press
CRI
O'Reilly 125x125
Prijavljivanje
Korisničko ime

Lozinka

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku?
appleug

Apple je danas predstavio MacBook sa Intelovim Core Duo procesorom, u poslednje vreme vrlo očekivanu zamenu za iBook. Reč je računaru sa widescreen monitorom od 13,3 inča koja se može kupiti u dve boje kućišta, dva modela su bele, dok je jedan, onaj najskuplji, crne boje.

MacBook, za razliku od iBooka čiji je naslednik, sada ima ugrađenu iSight kameru, Gigabitnu Ethernet mrežnu kartu, Sudden Motion Sensor, Scrolling TrackPad i MagSafe napajanje. Bluetooth i AirPort kartica su bili standardni i na iBookovima, tako da je bilo za očekivati da će se oni naći i u MacBooku.

Apple se opredelio da sva tri modela isporučuje sa 512 MB memorije proširive do 2 GB, jednim FireWire 400 i dva USB 2.0 porta, kao i mini-DVI portom za priključivanje eksternih monitora. U najjeftinijem modelu Intel Core Duo procesor radi na 1,83 GHz, dok u ostala dva radi na 2,0 GHz. Veličina hard diska je 80 GB u najskupljem, crnom, modelu, a jeftinija dva modela imaju disk od 60 GB. Što se optičkog diska tiče, u najjeftiniji model je ugrađen Combo drajv, a u ostalim modelima je SuperDrive.

http://www.apple.com/macbook/Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.